INTERNATIONALISERING MKB

INTERNATIONALISERING MKB NOODZAKELIJK!

Internationalisering van het Nederlandse MKB is een noodzakelijke stap in de huidige tijd. Veel landen in de wereld gebruiken het internet om versneld te internationaliseren. (Export)bedrijven in die landen worden in toenemende mate concurrenten van Nederlandse bedrijven. Veel mensen praten over groei in export maar meer export is echter niet hetzelfde als groei in internationaliseren.

In vergelijking met andere (Europese) landen blijft Nederland achter als het gaat om internationalisering. Onder invloed van het internet is bijvoorbeeld Duitsland inmiddels voor veel buiten-Europese landen de Gateway to Europe geworden. Meer internationalisering betekent innovatie in bedrijfsprocessen, marktbenadering, klantomgang etc.

Geert Nijkamp is uw kennisleverancier op gebied van internationalisering en meer export. Hij ondersteunt directies van Top500 en MKB bedrijven in beleidsvorming bij internationalisering. Tevens geeft hij in Nederland lezingen over 'internationalisering, export & internet'.

Bent u directeur van een MKB bedrijf met internationale groei-ambities Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan gratis zijn boek aan 'De invloed van het internet op de Nederlandse export - Hoe houden wij onze voorsprong vast?'

INTERNATIONALISERING MKB BEDRIJF DESKUNDIGE LEZING EXPORTEREN INTERIM MANAGER INTERNATIONAL BUSINESS DEVELOPEMENT DUITSLAND NEDERLAND