Wientjes wijst ondernemers op 'online'

Daarbij werkt initiatiefnemer Thuiswinkel.org (vereniging voor e-commercebedrijven) samen met de brancheverenigingen als ANVR, BOVAG, en CBW-MITEX, het Verbond van Verzekeraars en zo’n 180 experts 'uit het veld'.

In de commissie van aanbeveling zitten behalve Bernard Wientjes onder meer ING-directeur Nick Jue, Kamerlid Martijn van Dam (PvdA) en Giovanni Colauto, directeur van de Bijenkorf.

Crisis

Mede door de verschuiving naar online verkopen wordt de retailsector getroffen door faillissementen en leegstand. Maar ook internationale concurrentie en veranderingen in de logistiek brengen de branche in beweging.

Er komen dus nogal wat veranderingen af op ondernemers, stelt Wientjes. "Van dit ambitieuze programma verwacht ik dan ook praktische handvatten voor ondernemers, actieplannen vanuit de branches en beleidssuggesties ten behoeve van de politiek.”

Ed Nijpels, voorzitter van Thuiswinkel.org, ziet de samenwerking tussen bedrijven en brancheverenigingen als de grote kracht van 'Shopping2020'. “De ontwikkelingen op het gebied van het online verkopen van producten en diensten aan consumenten in Nederland stijgen boven de individuele branches uit", stelt Nijpels.

De organisatie van het programma hoopt dat nog meer branches en bedrijven zich bij het project zullen aansluiten.

Door: NUzakelijk