Exportseminar Maakindustrie

Exportseminar Maakindustrie

Bedrijven in Nederland staan voor een grote uitdaging. De Nederlandse economie is nog altijd niet uit de recessie. In het tweede kwartaal van 2013 was er nog een krimp te zien; duidelijk is dat Nederland achterblijft bij de rest van Europa, maar dat biedt ook mogelijkheden. Het Nederlandse bedrijfsleven kan namelijk meeliften met het herstel in Europa en Amerika en de groei in Azië. Hoe? Door meer te focussen op internationalisering en export. Maar hoe pakt u dat nu aan?

Op 29 oktober 2013 organiseert Sofon het “Exportseminar Maakindustrie”. De middag vindt plaats in een inspirerende omgeving, namelijk op locatie bij Sofon-klant Voortman Steel Group.

Programma:
12.00 = lunch
13.00 = officiele start programma
17.00 = afsluiting  

Klik hier om u in te schrijven!

Bart Jan Koopman, Managing Director, Fenedex

Terwijl de Nederlandse economie voorzichtig probeert op te krabbelen, liggen voor de Nederlandse maakindustrie enorme kansen buiten Nederland. Veel buitenlandse economieën groeien fors. Het Nederlandse bedrijfsleven kan meeliften met het herstel in Europa en Amerika en de groei in Azië. Bovendien zijn veel buitenlandse markten enorm groot ten opzichte van onze thuismarkt. Dat biedt dus mogelijkheden. Maar hoe pakt u dat nu aan? Bart Jan Koopman, Managing Director Fenedex, deelt zijn visie met u.

Mark Voortman, Algemeen Directeur, Voortman Steel Group

Mark Voortman laat de bezoekers deze dag middels een rondleiding en presentatie nader kennismaken met deze internationaal georiënteerde en snelgroeiende producent van CNC-gestuurde productiemachines voor de staalverwerkende industrie. Ter ondersteuning van zijn vestigingen maakt Voortman gebruik van een uitgebreid agentennetwerk. Een bewuste keuze vanuit de overtuiging dat zo optimaal kan worden ingespeeld op specifieke marktwensen en -eisen. Tijdens deze middag zal Mark Voortman zijn ervaringen delen over het uitrollen van een wereldwijd verkoopkanaal. Eén van de succesfactoren is voor Voortman de inzet van de offertesoftware van Sofon geweest.

Roel Winter, Partner, Delaware

De wereldwijde handel is de afgelopen twintig jaar sterk in omvang en intensiviteit toegenomen. Desondanks vertrouwen veel ondernemingen voor internationale activiteiten nog steeds op handmatige processen en papierwerk. Een tijdrovende methode die ook nog sterk gevoelig is voor fouten. Bovendien biedt het u onvoldoende mogelijkheden om de complexe uitdagingen van wereldwijde handel aan te gaan. Op welke manier kunt u de kosten en het risico van internationaal zaken doen terugdringen? Roel Winter, Partner bij Delaware Consulting, geeft u antwoord op deze vraag tijdens een inspirerende sessie.

Bert de Vries, Manager Sales Benelux, Sofon

Iedereen die internationaal zaken doet,  ondervindt het aan den lijve: het verkopen van klantspecifieke producten en diensten in het buitenland vraagt om extra kennis en vaardigheden. Taal, cultuur en wet- en regelgeving wijken af van wat wij in Nederland gewend zijn. Met Sofon Guided Selling Software zijn foutloze offertes en contracten in no-time opgesteld, zelfs in de taal van de klant. Ondertussen wordt er ook rekening gehouden met lokale technische, commerciële en juridische omstandigheden. Zo zijn alle omstandigheden gunstig om een order mogelijk te maken en dus effectiever te verkopen in het buitenland.

Geert Nijkamp, spreker/auteur en praktijkman op het gebied van export en internationalisatie

Geert Nijkamp, spreker/auteur (praktijkboek “De invloed van het internet op de Nederlandse export – Hoe houden wij onze voorsprong vast?”) en praktijkman op het gebied van export en internationalisatie.

Geert Nijkamp geeft zijn visie geven op de internationale positie van de Nederlandse maakindustrie. De aanwezigen krijgen deze middag handvatten aangereikt om tot een succesvolle internationale groeistrategie te komen. Vanuit de huidige economische situatie zal Geert Nijkamp laten zien dat er veel meer kansen zijn dan bedreigingen.