Maakindustrie in schijnwerpers bij strijd om Koning Willem I prijzen

di 10 apr 2012, 05:45

www.telegraaf.nl

Maakindustrie in schijnwerpers bij strijd om Koning Willem I prijzen

Van een onzer verslaggevers

AMSTERDAM -  Opzij zakelijke dienstverleners! Het maken van tastbare goederen met gebruik van innovatieve kracht en technisch vernuft staat weer volop in de schijnwerpers in ondernemend Nederland. Dat blijkt ook weer uit de nominaties voor de Koning Willem I prijzen die op 8 mei door kroonprins Willem-Alexander worden uitgereikt.

Dat het kiezen van de drie genomineerden per prijs geen makkelijke keuze is voor het bestuur van de Koning Willem I Prijs, mag inmiddels bekend een vaststaand gegeven zijn, maar volgens één van hen bepaald ook een luxe. Voor VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes blijkt daar maar weer uit dat bedrijven die voldoen aan de criteria innovatief, ondernemend en duurzaam in Nederland in ruimte mate voorhanden zijn.

Maar de selectie voor ’de Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven’ is streng en onverbiddelijk, zeker sinds sommige winnaars eind vorige eeuw kort na het ontvangen van de Koning Willem I prijs in de problemen raakten, en aan de prijs het imago van een ’kus des doods’ ging hangen. „Op continuïteit van de onderneming wordt erg gelet.”