MBS & CBS beton start nieuwe productielocatie in Emmen

Sleufsilowanden

Gezien de vraag naar sleufsilowanden en keerwanden  vanuit Noord-Nederland en Noord-Duitsland is er voor gekozen om in Emmen een productielocatie op te zetten. MBS beton zal vanuit deze vestiging Noord-Nederland beleveren en CBS beton zal  vanuit deze locatie Noord-Duitsland beleveren.

Emmen

Vanuit gemeente Emmen is al met veel lof gesproken over de bovengenoemde ontwikkelingen. Het vestigen van MBS & CBS beton in Emmen zal op termijn ten goede komen van werkgelegenheid binnen de regio Emmen. Ook heeft het een positieve uitwerking als het gaat om een gedeelte van de Belgische productie naar Emmen te halen en tevens hiervan weer een gedeelte te exporteren vanuit deze regio naar Noord Duitsland.

CO2-uitstoot

MBS & CBS beton heeft ook als doel de CO2-uitstoot waar mogelijk te reduceren door schoner te werken en produceren. Door een nieuwe productielocatie op te zetten in het gebied waar veel vraag is naar keerwanden en sleufsilowanden beperk je de CO2-uitstoot enorm. Met name het minderen van transport om producten op de bestemming te krijgen komt ten goede van de CO2-footprint.

MBS beton heeft zich de achterliggende jaren bewezen als leverancier binnen zowel de infra- als de agri-sector.