Nevat-leden verwachten 9,3 procent groei in 2014 - Nederland partnerland op de Hannover Messe

Plus van drie procent

Het jaar 2013 zullen de toeleveranciers uit het Nevat netwerk qua omzet naar verwachting afsluiten met een groei van 2,6 procent ten opzichte van 2012. Vooral de Nevat sectorgroep ‘System Suppliers' (SYS) lijkt het sterkst te groeien. De Nevat Groep ‘Grootverspaner' (GVN) heeft een sterke groei achter de rug, die nu enigszins lijkt af te vlakken.

Verder geven de leden aan dat ‘flexibiliteit' op dit moment het belangrijkste thema is om te kunnen reageren op hectiek in de markt. Verder vinden de Nevat-leden samenwerking in de keten en een verdere specialisatie belangrijke aandachtsgebieden. De beschikbaarheid van vakbekwaam personeel blijft ook nog steeds hoog op de prioriteitenlijst staan.

Sprankelend

2014 lijkt daarmee een sprankelend jaar te worden. Niet alleen door de groeicijfers die de leden verwachten, maar ook door het feit dat Holland tot Partnerland is uitgeroepen door de Hannover Messe Industrie; dé belangrijkste industriebeurs ter wereld.

Nevat neemt al 34 jaar deel aan deze beurs met een groot collectief. Theo Koster, Nevat-directeur: ‘Ik beschouw het als mooi cadeau vanuit de Messe dat we tot Partnerland zijn uitgeroepen op het moment dat we voor de 35ste keer aan de Hannover Messe deelnemen. Een unieke gelegenheid om de competenties van onze leden in Duitsland aan de rest van de wereld te tonen. Zeker nu de markt voor de maakindustrie wereldwijd aantrekt.'

Bij Nevat (Netwerk van Ambitieuze Toeleveranciers) zijn 220 toeleverende maakbedrijven aangesloten (hoofdzakelijk mkb) die onderdelen, subsamenstellingen en/of complete modules en machines voor de maakindustrie maken. De bedrijven leveren vooral toe aan de Automobielindustrie, Hightech, Agro & Food en Medische markt.